Skip to main content

SKOV OP MARKEN, VOOR DE 38ste KEER!

Datum: dinsdag 02 juli 2024 | Sectie: Marken

ZIEK EN TOCH GENIETEN

Dat is wat SKOV, De Stichting Kinderoncologie Vakantiekampen brengt. Deze week met de ZuiderZeeVaart voor jongeren met kanker. Even geen ziekenhuis, samen erop uit, buiten zijn en lol maken met leeftijdsgenoten. Op prachtige platbodems varen ze rond het Markermeer en doen ze al jaren Marken aan.

WIE OF WAT SKOV?

SKOV, de stichting Kinderoncologie vakantiekampen, organiseert al sinds 1985 jaarlijks vijf vakantiekampen en een familiedag voor kinderen met kanker. Er is altijd medische begeleiding mee én er is nauw contact met het Prinses Máxima Centrum. Door het hechte samenwerking met de oncoloog, het ziekenhuis en SKOV kunnen ouders en kinderen zich gerust voelen mee te gaan op avontuur.

KNRM MARKEN - SNEL VAREN, NAT PAK

De hele vloot kwam rond 15:00 langzaam binnengedruppeld in de haven van Marken: 8 schepen, 28 kinderen, 25 (medische) begeleiders. In de haven waren op dat moment ook de Marker Havenfeesten in volle gang. Genoeg gezelligheid, muziek en kramen. Leuk, maar daar zijn ze uiteindelijk niet voor naar Marken gekomen. En dat weten we inmiddels. Het gaat om snel varen, een nat pak halen en vette pret!

De schippers van de Frans Verkade en de Hendrik Jacob hebben het bericht luid en duidelijk verstaan. Hier en daar voorzichtig, maar vaak genoeg in volle vaart. Even in de achteruit en weer vol vooruit, voor die flinke golf over de boeg. Genoeg water aan boord!

Iedereen heeft genoten. En na een flinke tijd op de reddingboten, ging iedereen weer aan boord van zijn eigen schip. Om te koersen naar Monnickendam. Om daar de avond door te brengen bij onze redder aan wal, Jachthaven Waterland.

TOT VOLGEND JAAR EN ONWIJS VEEL PLEZIER!

Lees meer over SKOV - www.skov.org

Marken

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.