Skip to main content

Twee jachten tegelijkertijd gezonken

Datum: zondag 26 juni 2016 | Sectie: Lemmer

Zondagmiddag om 12:29 uur ging de pieper voor prio 1 ‘jacht maakt water’.

Op het reddingstation aangekomen bleek dat een motorjacht water maakte en aan de wachtsteiger aan de zuidkant van de Prinses Margrietsluis lag aangemeerd.

Snel de pomp aan boord van reddingboot Palace Noordwijk gebracht en in volle vaart naar de opgegeven positie gevaren. Daar met draaiende en onderweg geprimede bergingspomp aangekomen, zagen we nog net de punt van het jacht onder water verdwijnen.

Op dat moment werd ook een een zwemmende man waargenomen. Een opstapper sprong overboord en heeft de man geholpen aan boord van de Palace Noordwijk te komen en gauw in een onderkoelingsdeken gewikkeld.

Het bleek dat er twee jachten aan elkaar waren gebonden, waarbij een lekkende sleepboot het slepende jacht onder heeft getrokken. De drenkeling is aan boord van reddingboot Anna Dorothea gebracht en heeft op het reddingstation een warme douche gehad.

De bemanning van de bij de gezonken jachten achtergebleven Palace Noordwijk heeft de wrakken extra vastgebonden aan de steiger en gemarkeerd met boeitjes en rood-wit lint. Aangezien verder op dat moment niets meer uitgericht kon worden, in overleg met Rijkswaterstaat de situatie aan hen overgedragen en retour station gegaan.

Lemmer

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.