Skip to main content

Opening Windmolenpark Westermeerwind

Datum: zaterdag 18 juni 2016 | Sectie: Lemmer

Zaterdag 18 juni was het dan zover! Opening van het beeldbepalende windmolenpark Westermeerwind, waarvan de windmolens IN het water van het IJsselmeer zijn geplaatst.

Vanwege de sterkte verbinding met het water hierdoor, waren ook de KNRM stations van Urk en Lemmer gevraagd een demonstratie te geven voor het publiek op de dijk langs het IJsselmeer.

Het toegestroomde publiek kon genieten van 4 snelvarende reddingboten die door elkaar varend bemanning en een reddingvlot overboord zetten. Door de wind stond er een redelijke golfslag waardoor het geheel er nog spectaculairder eruit zag. Een aantal redders die via het water aan de kant waren geklommen beantwoorden de vragen van het publiek en de bemanning die in het water en in het vlot waren, staken handstakellichten af. Na afloop van de demonstratie werd alle bemanning weer aan boord gebracht en werd afscheid genomen door in linie weg te varen.

Bekijk de filmpjes hier en hier

Voor de filmpjes dank aan @teunmolenaar

Lemmer

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.