Opening Windmolenpark Westermeerwind

18 juni 2016
lemmer

Zaterdag 18 juni was het dan zover! Opening van het beeldbepalende windmolenpark Westermeerwind, waarvan de windmolens IN het water van het IJsselmeer zijn geplaatst.

Vanwege de sterkte verbinding met het water hierdoor, waren ook de KNRM stations van Urk en Lemmer gevraagd een demonstratie te geven voor het publiek op de dijk langs het IJsselmeer.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het toegestroomde publiek kon genieten van 4 snelvarende reddingboten die door elkaar varend bemanning en een reddingvlot overboord zetten. Door de wind stond er een redelijke golfslag waardoor het geheel er nog spectaculairder eruit zag. Een aantal redders die via het water aan de kant waren geklommen beantwoorden de vragen van het publiek en de bemanning die in het water en in het vlot waren, staken handstakellichten af. Na afloop van de demonstratie werd alle bemanning weer aan boord gebracht en werd afscheid genomen door in linie weg te varen.

Bekijk de filmpjes hier en hier

Voor de filmpjes dank aan @teunmolenaar

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij