Een doordeweekse dag met twee acties

30 juni 2016

Dat het het ene moment drukker is dan het andere, bleek ook vandaag. Door de weeks is het op KNRM reddingstation Lemmer vaak rustiger dan in het weekend, maar vandaag niet; twee acties op één dag. De pieper ging om 12:02 uur (Prio 2; Vaartuig motorproblemen) voor een trimaran die in de baai van Lemmer een touw in de schroef had gekregen. Met het jacht is verbinding gemaakt en deze is aan de Vuurtorenweg in Lemmer afgemeerd voor het verhelpen van het probleem. Na het opnemen van de gegevens keerden de reddingboten Palace Noordwijk en Anna Dorothea terug naar het boothuis aan de Sluisweg.

Een paar uur later was het alweer raak. Dit keer ging het om een zeilboot waarvan de motor alle dienst weigerde. De Anna Dorothea is het jacht tegemoet gevaren en bij de eerste windmolen vanaf Lemmer kon verbinding worden gemaakt. Het jacht zeilde nog waardoor de nood niet erg hoog was. Manoeuvreren was echter niet meer mogelijk, vandaar dat hulp van de reddingboot was ingeroepen. De sleep terug naar Lemmer ging voorspoedig en het jacht is afgemeerd in de jachthaven in de Industriehaven voor reparatie. De eigenaar van het jacht is donateur geworden van de KNRM.

Om 17.00 uur was de Anna Dorothea terug op station.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij