Skip to main content

Trimaran omgeslagen bij Lemmer

Datum: zondag 30 juli 2017 | Sectie: Lemmer

Zondag 30 juli werd door een opstapper van Station Lemmer op de marifoon een oproep opgevangen van een man die meldde dat hij met een trimaran omgeslagen was.

Aangezien de man nogal paniekerig klonk en de Kustwacht geen contact met hem kreeg is ervoor gekozen om in overleg met Den Helder Rescue met de Palace Noordwijk poolshoogte te nemen. De melding die was opgevangen was dat de boot omgeslagen was bij de laatste windmolen voor Lemmer. In deze richting koers gezet, werd het Duitse zeiljacht ‘Offline’ met een wel heel aparte sleep waargenomen. Dit jacht had de omgeslagen trimaran op sleep en de tweekoppige bemanning aan boord genomen. Afgezien van een beetje huiverig, mankeerde de bemanning van het omgeslagen jacht niets en ze wilden graag bij hun boot blijven. Gelukkig droegen ze beide zwemvesten. Aangezien de situatie onder controle was, werd ervoor gekozen om op de inmiddels door de Kustwacht opgeroepen Anna Dorothea met extra bemanning te wachten.

Om te zorgen dat het te hulp geschoten zeiljacht ‘Offline’ haar weg weer kon vervolgen nam Anna Dorothea de twee opvarenden van de trimaran over en kon de sleep worden losgegooid. Om te proberen de trimaran weer rechtop te krijgen, moesten er een aantal opstappers te water. Door middel van het aanbrengen van lijnen rond het schip kon na een paar pogingen het scheepje rechtop worden gezet. Losse lijnen etc. worden zo goed en kwaad als mogelijk weggeruimd waarna de Palace Noordwijk haar op sleep nam en naar de jachthaven van Lemmer bracht, alwaar ze op haar eigen plekje kon worden afgemeerd. Na het afscheid nemen van de opvarenden van de trimaran wordt weer koers gezet naar het Station.

Lemmer

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.