Skip to main content

Mast van trimaran overboord op het IJsselmeer

Datum: vrijdag 30 september 2016 | Sectie: Lemmer

Vrijdagmorgen 30 september om tien voor twaalf wordt de bemanning van Lemmer opgepiept voor de Prio 1 melding "Vaartuig omgeslagen". De melding aan de Kustwacht is gedaan door een passerend jacht.

De reddingboten Francine Kroesen, die tijdelijk reddingboot Palace Noordwijk vervangt in verband met groot onderhoud, en reddingboot Anna Dorothea varen uit en komen ter hoogte van de Friese Hoek bij de onfortuinlijke trimaran Makwaku.

Het jacht blijkt niet te zijn omgeslagen maar de mast is door het breken van een stag overboord gegaan. Gelukkig maken de twee opvarenden het goed en ook de materiële schade valt mee. De puinhoop aan dek wordt opgeruimd waarna het zeiljacht op eigen kracht naar Lemmer vaart.

Om 13.00 uur liggen de reddingboten weer op station en worden klaar gemaakt voor een volgende uitruk.

Lemmer

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.