Skip to main content

KNRM station Lemmer bij Lemmer Ahoy 2017

Datum: zaterdag 27 mei 2017 | Sectie: Lemmer

Lemmer Ahoy 2017

Een drukke dag voor reddingboot Palace Noordwijk van KNRM Station Lemmer op de laatste hardzeildag van Lemmer Ahoy 2017. In de baai van Lemmer hadden twee skutsjes een aanvaring waarbij een bemanningslid klem had gezeten. De rib van Zevenwolden met een opstapper van Reddingsbrigade Lemmer hadden al eerste hulp verleend en aan de KNRM werd gevraagd bij het slachtoffer op het skutsje te blijven en naar de haven te begeleiden. Bij aankomst in de haven, gezien de verwondingen van het slachtoffer gevraagd een ambulance ter plekke te komen. Bij het uitvaren opnieuw een verzoek een tweetal bemanningsleden van een ander skutsje over te nemen en naar de wal te brengen, een van deze personen had een snee in zijn gezicht en is afgezet bij de volgboot.

Het waaide flink op deze mooie zomerse dag en dat had tot gevolg dat een van de skutsjes in de baai van Lemmer op zijn kant ging en aangezien de Palace Noordwijk als eerste ter plaatse was, werden eerst de bemanningsleden die in het water terecht waren gekomen, opgepikt. De sleepboot van de Zevenwolden zette het schip weer overeind waarna ze zelf terug naar de haven van Lemmer konden varen.

Bij het terug keren naar de haven werd de Palace Noordwijk nog geroepen door een skutsje waarvan de motor was uitgevallen door water in de brandstoftank. Na het afmeren kon de reddingboot terug naar het station en werd deze weer uitrukgereed gemaakt.

Lemmer

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.