KNRM station Lemmer bij Lemmer Ahoy 2017

27 mei 2017

Lemmer Ahoy 2017

Een drukke dag voor reddingboot Palace Noordwijk van KNRM Station Lemmer op de laatste hardzeildag van Lemmer Ahoy 2017. In de baai van Lemmer hadden twee skutsjes een aanvaring waarbij een bemanningslid klem had gezeten. De rib van Zevenwolden met een opstapper van Reddingsbrigade Lemmer hadden al eerste hulp verleend en aan de KNRM werd gevraagd bij het slachtoffer op het skutsje te blijven en naar de haven te begeleiden. Bij aankomst in de haven, gezien de verwondingen van het slachtoffer gevraagd een ambulance ter plekke te komen. Bij het uitvaren opnieuw een verzoek een tweetal bemanningsleden van een ander skutsje over te nemen en naar de wal te brengen, een van deze personen had een snee in zijn gezicht en is afgezet bij de volgboot.

Het waaide flink op deze mooie zomerse dag en dat had tot gevolg dat een van de skutsjes in de baai van Lemmer op zijn kant ging en aangezien de Palace Noordwijk als eerste ter plaatse was, werden eerst de bemanningsleden die in het water terecht waren gekomen, opgepikt. De sleepboot van de Zevenwolden zette het schip weer overeind waarna ze zelf terug naar de haven van Lemmer konden varen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Bij het terug keren naar de haven werd de Palace Noordwijk nog geroepen door een skutsje waarvan de motor was uitgevallen door water in de brandstoftank. Na het afmeren kon de reddingboot terug naar het station en werd deze weer uitrukgereed gemaakt.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij