Skip to main content

8 Acties in 3 dagen

Datum: zondag 29 juli 2018 | Sectie: Lemmer

Zondagochtend 29 juli 2018 om 11:04 uur ging de pager voor de bemanning van Station Lemmer voor ‘Vaartuig Brand / Explosie aan boord’. Eenmaal aangekomen op het station en na contact met de Kustwacht bleek dat er geen brand was maar dat de schipper wel assistentie nodig had om het schip naar Lemmer te slepen.
Kort na terugkomst op het station ging de pieper wederom voor een jacht met motor storing t.h.v. ondiepte “Vrouwenzand”. Na overleg is er besloten dat het zeiljacht zelfstandig naar Lemmer ging zeilen en dat de Anna Dorothea bij binnen varen het schip zou gaan ondersteunen bij het afmeren.
Onderweg terug naar Lemmer kwamen we een zeiljacht tegen die vast lag op de andere ondiepte in ons gebied, de “Steile Bank”. Na het jacht los te hebben gesleept vervolgde het zijn route op eigen kracht.
Anderhalf uur later voer de Anna Dorothea wederom uit om het jachtje te assisteren bij binnen lopen. Bij terugvaren richting station was er wederom een jacht welke assistentie vroeg i.v.m. brandstofproblemen.

Al met al een zeer drukke dag met veel waardering.

Dinsdag 31 juli 2018 te 13:19 werd de bemanning van station Lemmer opnieuw gealarmeerd, met als melding “Vaartuig omgeslagen” eenmaal op station bleek dat het ging om 2 verschillende acties. Één ervan was een open zeilboot van het type Randmeer welke was omgeslagen t.h.v. de Prinses Margriet Sluis. De andere melding betrof een vaartuig met motorstoring t.h.v. ondiepte ‘Vrouwenzand.’
De Palace Noordwijk voer hierop richting de omgeslagen Randmeer en haalde 2 personen uit het water en bracht deze naar de haven van Lemmer.
Ondertussen was de Anna Dorothea nog onderweg naar het jachtje met motorstoring. Halverwege kregen we van de Kustwacht te horen dat de commerciële hulpverlener het jachtje al op sleeptouw had en daarna braken we de actie af en ging de Anna Dorothea retour station. Op de terugreis troffen we een zeiljacht waarvan de mast gebroken was en overboord was geslagen.
Tegelijkertijd krijgen we een melding dat een halve mijl ZW van de positie waar wij ons op dat moment bevonden, een jachtje met een touw in de schroef lag. Ook hier hebben we een opstapper naar overgezet. Het jachtje lag voor anker waarop de Anna Dorothea het schip met de mast overboord eerst naar de haven van Lemmer kon brengen. De Palace Noordwijk heeft tegelijkertijd het jachtje met touw in de schroef opgehaald en eveneens naar de haven van Lemmer gebracht.

17:47 deze dag ging wederom de pieper van de bemanning van station Lemmer. Dit maal voor “Motorjacht met motorstoring” Eenmaal ter plaatse bleek dat het jacht de helft van het staartstuk miste en niet meer zelfstandig kon varen. Het jacht is naar Lemmer gesleept en de Anna Dorothea en de Palace Noordwijk zijn retour station gegaan.

 

Na 8 acties in 3 dagen werd besloten de vaste oefenavond op deze dinsdag te laten voor wat het was.

Lemmer

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.