Skip to main content

Zeilboot niet Picobello

Datum: vrijdag 19 mei 2017 | Sectie: Lelystad

Om 14:00 uur komt er een melding op de schipper telefoon, met het verzoek om een jachtje maar binnen te loodsen. Waarschijnlijk de keerkoppeling defect. Via pre-com een alarm er uit gedaan naar de zes vrijwilligers die op groen staan om op te komen. Op het boothuis Jan de Braal is er kort overleg en varen uit met vijf opstappers op reddingboot Bert en Anneke Knape. Zeilbootje vaart hen en weer aan de zuidelijke ingang van de houtribsluis. Twee opstappers worden overgezet naar de zeilboot en daarop direct langszij genomen en achtereenvolgens grootzeil gestreken.

In overleg met de bemanning van de zeilboot en de havenmeester is de zeilboot afgemeerd in Bataviahaven. Om 15:00 uur is reddingboot Bert en Anneke Knape retour station.

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.