Skip to main content

Werknemer gewond

Datum: dinsdag 01 augustus 2017 | Sectie: Lelystad

Over het algemeen gebeurd er in de nachten niet zo veel. Maar zo af en toe moeten ook de vrijwilligers van ons station er aan geloven.

Iedereen lag nog heerlijk in dromenland toen om 04:55 uur de pagers afgingen voor een prio1: medevac.
Dit was voor de meesten iets vroeger dan dat de wekker af zou gaan..... Maar desondanks stonden we met meer dan voldoende bemanning binnen 10 minuten klaar op het station om uit te varen.

Na contact met het KWC bleek het om een werkschip bij de markerwadden te gaan, een zgn MultiCat. Bij het ophalen van een boei is een van de lijnen geknapt, en deze is tegen de benen van een van de medewerkers geslagen. De dikke lijn heeft dan een behoorlijke kracht, en de man liep hierdoor een gecompliceerde open beenbreuk op. Omdat hij zelf niet meer mobiel was zijn ze met het schip direct richting Lelystad gaan varen.

Halverwege tussen de markerwadden en het boothuis kwamen we ze tegemoet, waarna een aantal opstappers over zijn gezet om eerste hulp te verlenen. Omdat de man bij beweging veel pijn had, hij op een groot dek stabiel lag en we inmiddels al dichtbij de wal waren is er voor gekozen om de man stabiel te houden waar hij lag.

Aangekomen bij het boothuis stond een ambulance team te wachten, deze hebben de man voorzien van de nodige medicatie waarna we nog geassisteerd hebben om hem van boord te krijgen.

Rond half 7 was iedereen weer thuis, waar voor de meesten de normale dag weer ging beginnen.

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.