Skip to main content

Even op de kaart kijken, touw in de schroef, wat ben ik toch een ..........!

Datum: maandag 25 september 2017 | Sectie: Lelystad

Maandagavond gaat, vlak na het eten, de pieper voor een maritieme hulpverlening. Er blijkt een zeilboot een lijn in de schroef te hebben, nog een eind van Lelystad, maar wel in de buurt van de vaargeul. We verzamelen iedereen die mee wil, het is mooi rustig weer en voor de meesten na etenstijd. Lekker even uitwaaien.

Bij het schip aangekomen stelt de man zich voor als "meneer Sukkel", zijn alias drukt uit hoe hij zich voelt. Niettemin heeft hij alles gedaan om zorgvuldig te varen, zo had hij juist zijn motor in zijn vrij gezet, toen hij even naar de kajuit in moest. Niet door hebbende dat er een lijn over boord viel, bij het inschakelen van de motor geraakte deze in de schroef.

Na negen minuten varen op het Markermeer treffen we het jacht al. Twee opstappers gaan over en leggen de sleep met behulp van een spruit aan. Heen varen we met 30 knopen, op de terugweg nog geen zes. Tijd om van de de omgeving te genieten.

Tijdens het terugvaren naar Lelystad krijgen we nog even gezelschap van de Brandweerboot, zij zijn aan het oefenen en komen tijdens het varen langszij. tijdens dit pacen kletsen we even bij. Altijd leuk om mede hulpverleners te spreken.

In de kom van Lelystad nemen wij het jacht zonder naam langszij en meren wij het af in de Batavia-Haven. Na een kop koffie en een korte evaluatie, gaan we weer naar huis.

Tot de volgende!

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.