Even op de kaart kijken, touw in de schroef, wat ben ik toch een ..........!

25 september 2017

Maandagavond gaat, vlak na het eten, de pieper voor een maritieme hulpverlening. Er blijkt een zeilboot een lijn in de schroef te hebben, nog een eind van Lelystad, maar wel in de buurt van de vaargeul. We verzamelen iedereen die mee wil, het is mooi rustig weer en voor de meesten na etenstijd. Lekker even uitwaaien.

Bij het schip aangekomen stelt de man zich voor als "meneer Sukkel", zijn alias drukt uit hoe hij zich voelt. Niettemin heeft hij alles gedaan om zorgvuldig te varen, zo had hij juist zijn motor in zijn vrij gezet, toen hij even naar de kajuit in moest. Niet door hebbende dat er een lijn over boord viel, bij het inschakelen van de motor geraakte deze in de schroef.

Na negen minuten varen op het Markermeer treffen we het jacht al. Twee opstappers gaan over en leggen de sleep met behulp van een spruit aan. Heen varen we met 30 knopen, op de terugweg nog geen zes. Tijd om van de de omgeving te genieten.

Tijdens het terugvaren naar Lelystad krijgen we nog even gezelschap van de Brandweerboot, zij zijn aan het oefenen en komen tijdens het varen langszij. tijdens dit pacen kletsen we even bij. Altijd leuk om mede hulpverleners te spreken.

In de kom van Lelystad nemen wij het jacht zonder naam langszij en meren wij het af in de Batavia-Haven. Na een kop koffie en een korte evaluatie, gaan we weer naar huis.

Tot de volgende!