Gestrand in het zicht van de haven

28 oktober 2017

Zaterdagmiddag 28 oktober gingen om 13:44 uur de piepers af voor een prio 1: schip op de dijk.

Er was een melding binnen gekomen via de politie dat er een sloep ter hoogte van Blocq van Kuffeler op de dijk was verdaagd vanwege motorstoring.

Met gezwinde spoed vertrokken naar het incident, alwaar we na 25 min aankwamen bij de sloep genaamd Henk. (een paar herinneringen van enige jaren terug over Henkie 1 tm 4 flitste door mijn hoofd, het ging nu gelukkig om een andere Henk)

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Belangrijkste is natuurlijk de veiligheid van de 2 opvarenden, welke geschrokken en erg opgelucht waren dat wij ter plaatse waren.

Direct een sleep verbinding gemaakt om de sloep van de dijk te trekken, terwijl de overgezette opstappers controleerden of de sloep ook lek geslagen was .

De sloep, welke een oude reddingssloep van een Noors boorplatform is, bleek het avontuur op de dijk goed doorstaan te hebben. De 2 opvarenden welke allebei eigenaar zijn van de sloep hadden deze dezelfde morgen in Amsterdam gekocht van hun eerste spaargeld. Ze waren onderweg naar Almere toen door het slingeren op de golven de motor er mee stopte. Door het ontbreken van een anker konden ze geen kant meer op en zijn op de dijk gestrand.

Een korte video gemaakt door een omstander op de dijk:
https://tinyurl.com/ycmwpwjp

Na het aanmeren in de haven van de Blocq van Kuffeler en het uitwisselen van de gegevens lieten wij de jongens met een voor hun goed afgelopen avontuur achter bij de vader van een van hen en gingen wij zeer tevreden over de actie terug naar het boothuis in afwachting van een volgende actie.

Het leek deze zaterdag wel hoogseizoen, want we zijn niet alleen voor Henk uitgevaren maar eerder de zaterdagochtend ook voor een omgeslagen catamaran (die dichter bij Huizen en Marken lag en door hen verder is geholpen) en ook diezelfde avond werden we ingezet bij een zoektocht naar mogelijk vermiste sup-pers. Na een korte zoektocht werden deze gelukkig aan wal aangetroffen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij