Tweede oproep eerste geredde van 2018

6 januari 2018

Om 14:02 uur op zaterdag 6 januari gaat de pager van KNRM Station Lelystad voor de tweede keer in 2018. Na de melding op 1 januari die kort na het uitvaren van Reddingboot Bert en Anneke Knape geannuleerd werd is de tweede melding een volledige.

De eigenaar schipper had voornemens om met zijn zeilboot van zijn ligplaats in Jachthaven Lelystad-Haven naar zijn nieuwe ligplaats te varen in IJburg maar vlak na het uitvaren van de havenkom viel de motor stil. Via het Kustwachtcentrum (KWC) is er een hulpvraag gedaan door de schipper waarop KNRM Lelystad is gealarmeerd.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Op het boothuis Jan de Braal verzamelen zich de beschikbare en alerte opstappers en vaart reddingboot Bert en Anneke Knape met vier bemanningsleden uit richting de zuidelijke monding van het Oostvaardersdiep waar ze de zeilboot aantreffen.

Gezien het rustige weer, inderdaad prachtig weer voor een tochtje, is het schip direct langs bakboordzijde genomen en in zijn oude box afgemeerd. Omdat er een brandlucht werd geroken is er nog even gecheckt of er ergens iets aan het smeulen was. Nadat brand of smeulen uitgesloten was en de gegevens van schip en schipper zijn genoteerd is reddingboot Bert en Anneke Knape retour station gegaan. De eigenaar moest nog even wachten op zijn vrouw die met een gerust hart boodschappen was gaan doen nadat ze was ingelicht betreffende de motorproblemen en dat haar man in de goede handen was van de KNRM.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij