Skip to main content

Vroege vogels stranden wederom

Datum: vrijdag 03 juli 2015 | Sectie: Lelystad

Tweede poging om met zeilboot in Muiden te komen eindigt wederom langszij aan reddingboot Bert en Anneke Knape.

Het is donderdag ochtend 06:37 uur wanneer de beschikbare bemanning van KNRM Station Lelystad gewekt worden, alleen niet door de wekker, het is de pager die op het nachtkastje staat te brullen. In het boothuis staan 6 slaperige bemanningsleden klaar om een paar vroege vogels hulp te bieden.

Het betreft een zeilboot die op weg is van jachthaven Lelystad-Haven richting de haven van Muiden. Om 06:57 uur is reddingboot Bert en Anneke Knape ter plaatse bij het zeiljacht met twee opvarende die 2 mijl buiten de zuidelijke uitgang van het Oosvaardersdiep voor anker liggen. Al snel wordt duidelijk dat het zeiljacht 6 juni ook al van het water is gehaald door KNRM Lelystad en wederom hebben ze te kampen met een motor storing.

Er worden twee opstappers overgezet en doen een poging de motor te starten. Wanneer dit niet lukt wordt i.v.m. het rustige weer, wint stil en het zonnetje net boven de horizon, de zeilboot direct langszij genomen aan reddingboot Bert en Anneke Knape en met de twee bemanningsleden afgemeerd in de haven waar de reis begonnen was.

Om 07:45 uur meld de schipper van reddingboot Bert en Anneke Knape de actie af bij het Kustwacht Centrum en gaat de bemanning naar de geplande verplichting voor deze dag op het werken of thuis.

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.