Skip to main content

65 Voets zeiljacht in veilige haven gebracht

Datum: zaterdag 13 juni 2015 | Sectie: Lelystad

Door een elektrische storing geen motor en zeil mogelijkheden meer en wordt KNRM Lelystad opgeroepen om de 65 Voets zeiljacht in veilige haven te brengen.

Het is een mooie en rustige lente middag als om 15:29 uur de pagers af gaan van KNRM Station Lelystad, melding; Prio 2, Vaartuig motor problemen. Op het station arriveren de beschikbare schipper en opstappers en wordt er koers gezet richting vaargeul betonning OVD 6 ter hoogte van het gemaal Block van Kuffler.

De melding betrof een zeilboot die door een elektrische storing de motor niet kon starten en tevens zijn zeilen niet meer kon bedienen. Aangekomen bij het slachtoffer schip blijkt het om een 65 voets zeiljacht te gaan waarvan de schipper een bekende is van enkele bemanningsleden op reddingboot Bert en Anneke Knape van KNRM Station Lelystad. De schipper van het zeiljacht vaarde voor een klant uit Lelystad het jacht van de Middellandse Zee naar Lelystad toen het voorbij Pampus met de elektrische storing kwam te zitten.

Twee opstappers worden over gezet op het zeiljacht die alleen al door de wind in zijn tuigage een vaart had van 3 á 4 knopen maar kon alleen recht voor uit varen en tevens geul gebonden was i.v.m. zijn diepgang. Om wat sneller richting Bataviahaven te varen en beter in de vaargeul te kunnen blijven is er een sleepverbinding gemaakt met reddingboot Bert en Anneke Knape. Voor de haveningang van Bataviahaven is het zeiljacht aan bakboordzijde van reddingboot Bert en Anneke Knape langszij genomen en is op de wind in de tuigage en stuur en rem capaciteit van reddingboot Bert en Anneke Knape het zeiljacht in de Bataviahaven afgemeerd.

Na een rondleiding gehad te hebben door het jacht en er geconstateerd is dat er toch zeilboten zijn waar de schipper van KNRM Station Lelystad rechtop kan staan, wel onder het dakluik, is er nog een drankje genoten en om 18:15 uur retour station gegaan.

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.