KNRM Lelystad assisteren berger

10 juni 2015

KNRM Lelystad assisteert bergers met aanboort halen tuigage van zeilboot met gebroken mast.

Het is woensdag middag als om 15:51 uur de pagers van KNRM Station Lelystad af gaan met de melding; Prio 1, Vaartuig in problemen. Het betreft een zeilboot waarvan de mast is gebroken. KNRM Lelystad vaart met reddingboot Bert en Anneke Knape uit en zijn om 16:39 uur ter plaatse van het slachtoffer schip.

Op de zeilboot zien we een grote ravage en tevens dat het slachtoffer schip al op sleep is genomen door een berger. Na contact gehad te hebben met de schipper van het slachtoffer schip en de schipper van de berger was de assistentie van KNRM Lelystad in eerste instantie niet meer nodig. Gezien de ravage en het aantal aanwezige personen is besloten om met reddingboot Bert en Anneke Knape nog even stand-by te blijven. Gezien de gehele tuigage met uitstaand zeil overboord was geslagen is door KNRM Lelystad aan de berger aangeboden om te assisteren bij het aanboort halen van de mast. Hierop zijn er in totaal vier opstappers over gezet op het slachtoffer schip en met verende krachten de mast delen, verstaging en zeilen aanboort gehaald.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na nog een laatste check van de bemanning op het slachtoffer schip en in overleg met de berger zijn de opstappers van KNRM Lelystad weer overgestapt naar reddingboot Bert en Anneke Knape en is retour station gegaan. Om 17:28 uur wordt reddingboot Bert en Anneke Knape afgemeld bij het Kustwacht Centrum en klaar gemaakt voor de volgende inzet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij