Skip to main content

Stef Bos en FLEUR bezoeken jubilerende KNRM in Lelystad

Datum: maandag 15 januari 2024 | Sectie: Lelystad

Ter ere van het 200-jarig jubileum van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hebben Stef Bos en FLEUR de single 'Wat Als De Storm Komt' uitgebracht. Zij hebben dit lied tijdens een bezoek aan KNRM Station Lelystad op zondag 14 januari ten gehore gebracht voor een voltallige bemanning en fans. Het indrukwekkende lied gaat over alle gevaren die de redders van de KNRM trotseren om veiligheid op en rond het water te garanderen. Schipper Maickel Dijkstra heette de zangers welkom op het jongste station van de KNRM en verrichte zo de aftrap van het jubileumjaar.

Heldhatfige werk

De productie van de pakkende song werd verzorgd door Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. Op YouTube is de bijbehorende videoclip te zien. Deze clip brengt op indringende wijze het heldhaftige werk van de medewerkers en vrijwilligers van de KNRM in beeld. Stef Bos en Fleur maakten een promotietoer langs enkele KNRM-stations en deden ook het KNRM Station in de Bataviahaven van Lelystad aan. Stef Bos, onder andere bekend van de hit ‘Papa’, liet weten dat ‘niets mooier is dan een song te schrijven over mensen die in stilte hun handen uit de mouwen steken’.  Zangeres FLEUR liet weten het een grote eer te vinden om gevraagd te worden om een nummer te maken voor ‘al die redders die met gevaar voor eigen leven het water op gaan. Dit is het mooiste wat wij terug kunnen doen’, vertelde zij in boothuis Jan de Braal.

Trots op KNRM

Maickel Dijkstra, schipper van KNRM Station Lelystad: “Het is voor ons heel ‘gewoon’ om iedere dag geheel vrijwillig ons werk op en rond het water uit te voeren. Het is daarom extra bijzonder dat er op deze manier aandacht wordt besteed aan de KNRM. We zijn er trots op dat zulke mooie namen zich verbinden aan onze 200e verjaardag. Ik ben blij dat we dit aan het begin van het jubileumjaar samen met onze collega’s, familie en vrienden hebben kunnen vieren met dit mooie lied.”

Vrijwilligers

KNRM In 2024 bestaat de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 200 jaar, een jubileumjaar vol activiteiten, evenementen en campagnes voor vrijwilligers, donateurs en het algemeen publiek.

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.