Skip to main content

Boothuis KNRM Lelystad wordt verplaatst

Datum: dinsdag 12 december 2023 | Sectie: Lelystad

De thuisbasis van de KNRM Station Lelystad wordt volgende maand verplaatst. Het boothuis Jan de Braal is tijdens slecht weer moeilijk bereikbaar, wat vooral komt door hoge golven. Om te voorkomen dat de vrijwillige bemanning bij noodsituaties niet kan uitvaren, hebben verschillende partijen de koppen bij elkaar gestoken en is er hard samengewerkt aan een oplossing.

Met name de gemeente Gemeente Lelystad is een belangrijke partner in dit dossier. Nu is besloten het boothuis zo'n 100 meter te verplaatsen en een golfwerend schot te plaatsen.

Omroep Flevoland kwam recentelijk langs om de situatie in kaart te brengen. KNRM-vrijwilliger Sylvain van Ligtenberg legt uit wat er gaat gebeuren en hoe KNRM Lelystad in de toekomst altijd veilig kan uitvaren.

De regionale omroep had een prachtige dag om mooie beelden te maken rond boothuis Jan de Braal en de Bataviahaven in Lelystad. Wellicht de laatste beelden van het boothuis op de huidige plek.

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.