Skip to main content

Buren Bataviahaven zien KNRM Lelystad in actie

Datum: zaterdag 11 november 2023 | Sectie: Lelystad

Tijdens de open dag voor de buren rondom de Bataviahaven, kreeg KNRM Lelystad een prio 1 melding. De buren die toen op bezoek waren, vielen dan ook met hun neus in de boter. Zij konden de bemanning in volle actie zien. Reddingboot Johanna Maria rukte uit voor een surfer in problemen en kon na een succesvolle actie terugkeren naar het boothuis ‘Jan de Braal’.

In de praktijk

Op zaterdag 11 november hield KNRM Lelystad open huis voor de buren in het Bataviakwartier. Marcel Engels, plaatsvervangend schipper, legt uit dat veel bewoners onbekend waren met de KNRM. “We zijn hier al 10 jaar operationeel en we voelen ons echt verbonden met de buurt. Door deze open dag te organiseren willen we de buurt uitleggen wat we doen en duidelijk maken hoe belangrijk ons werk is als reddingorganisatie. Dat we op hetzelfde moment moesten uitrukken gaf ons de kans om te laten zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat.”

Goede actie melder

De actie betrof het traceren van een surfer in problemen. De plank van de surfer in kwestie was defect geraakt en was onbruikbaar geraakt. De surfer was al richting de wal aan het zwemmen toen de reddingboot ter plekke kwam. Daar is het zeil veilig gesteld en is afgestemd met de melder dat de surfer per auto naar het surfstrand vervoerd werd. De melder was op de plaats blijven wachten, wat een heel goede beslissing was. De bemanning heeft vervolgens het zeil weer afgeleverd en kon huiswaarts keren.

KNRM onmisbaar in Lelystad

De bezoekers op het boothuis konden dus zien hoe de KNRM in actie komt. “We zien de KNRM vaak en veel oefenen. Om hen nu in actie te zien, is machtig mooi. En het geeft aan dat de KNRM onmisbaar is in Lelystad.”

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.