Skip to main content

Stand up Paddle bij West 9

Datum: dinsdag 31 maart 2015 | Sectie: Lelystad

KNRM Lelystad opgeroepen voor drie personen in problemen tijdens Stand up Paddle tochtje tijdens storm met westen wind kracht 9.

Een zeer stormachtige dag, windsnelheden tot 120 km per uur en een afgesloten dijk tussen Lelystad en Enkhuizen voor verkeer als om 14:24 uur de piepers van de vrijwilligers van KNRM Station Lelystad af gaan. De melding: zwemmer in problemen. Wanneer de dienstdoende schipper contact op neemt met het Kustwachtcentrum (KWC) is de berichtgeving van het KWC dat langs de Oostvaardersdijk t.h.v. de betonning OVD 6 drie kanoërs in problemen zijn geraakt waarvan er al twee op de kant staan een de derde zou nog in het water liggen met mogelijk verdrinkingsgevaar.

Zodra de bemanning compleet is vaart reddingboot Bert en Anneke Knape om 14:37 uur uit. Naast de reddingboot Bert en Anneke Knape is ook Politieboot P85 onder weg en is een oud bemanningslid in de auto gestapt welke over de Oostvaardersdijk rijdt om te kijken of hij daar wat kan vinden. Vrij snel worden er twee blauwe surfplanken op de Oostvaardersdijk aangetroffen echter nog geen opvarenden. Na een zoek slag gemaakt te hebben zoekende naar de derde persoon ontvangt reddingboot Bert en Anneke Knape het bericht van het KWC dat alle drie de peddelaars in veiligheid zijn.

Achteraf blijkt het dat de drie personen bezig waren met stand up paddle, (staand op een surfplank peddelen) en waren vertrokken van uit Edam in Noord Holland richting Lelystad. Onder weg was er één door zijn rug gegaan en zijn ze uit koers geraakt. De gealarmeerde ambulance heeft de personen nagekeken en geconstateerd dat deze waren onderkoeld, temperatuur van 34⁰C. Na de verzorging van de ambulancemedewerkers en een reprimande van de politie zijn de slachtoffers retour Edam gegaan. Reddingboot Bert en Anneke Knape is 15:06 uur retour station.

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.