Skip to main content

Omgeslagen vissersboot

Datum: woensdag 18 maart 2015 | Sectie: Lelystad

KNRM Lelystad en KNRM Urk opgeroepen voor omgeslagen sportvissers boot, twee opvarende te water.

Donderdag 18 maart 12.48 uur; noodoproep voor KNRM Lelystad. Melding: pro 1 vaartuig omgeslagen. Bij navraag bij het Kustwachtcentrum (KWC) door de dienstdoende schipper blijkt dat een automobilist een omgeslagen bootje heeft gezien, waarbij de onderkant van de boot en het staartstuk van de motor zichtbaar boven water uitstaken.

De omgeslagen boot lag aan de IJsselmeer zijde, nabij het Commissaris licht. Station Lelystad is vanaf de Zuidzijde gaan zoeken en de Kapiteins Hazewinkel van KNRM station Urk benaderde de dijk wat noordelijker zodat er naar elkaar toe gevaren zou worden. Nog voordat de boot gevonden was, kwam de melding via het KWC dat de beide opvarenden inmiddels vervoerd waren naar de Trintelhaven en dat de boot, weliswaar op de kop, voor anker lag en ruim uit de vaarroutes vlak tegen de dijk. Ze zou door de eigenaar zelf geborgen worden.

Vlak daarna bereikte reddingboot Bert en Anneke Knape van KNRM station Lelystad de omgeslagen boot. Aangezien daar verder niets meer te doen was, zijn we daarna retour Station gegaan.

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.