Skip to main content

Prijs winnaar Reddingbootdag 2016

Datum: zaterdag 02 juli 2016 | Sectie: Lelystad

Zaterdag 2 juli 2016 heeft KNRM Lelystad de winnaar van de van de gehouden speurtocht tijdens Reddingbootdag 2016 ontvangen. Samen met zijn ouders, broer en vriendje heeft KNRM Lelystad hem een onvergetelijke tocht gegeven met de reddingboot Bert en Anneke Knape.

Na het bekijken van de instructie film ging de pagers af van KNRM Station Lelystad met de melding; Michon, graag gaan varen met de Bert en Anneke Knape, waar direct gehoor aan werd gegeven. Ouders en broer werden in een overlevingspak gehesen, Michon en vriendje deden het met alleen een reddingsvest bij afwezigheid van een passend pak, en dat is nat worden gezien de westen wind kracht 4 á 5.

Na wat uitleg over de aanwezige apparatuur op de Bert en Anneke Knape werd er koers gezet naar Lelystad-Haven waar via de zuid uitgang van het Oostvaardersdiep het Markermeer werd opgevaren. Met een koers van pal noord en de golven vol op bakboord werd er koers gezet naar de aanleg van de Markerwadden. Onderweg hebben alle nog het stuurwiel van de Bert en Anneke Knape over genomen en was het even praten om deze weer in handen van de schipper te krijgen van de aanleg van de Markerwadden zijn de contouren al te zien. Terug op het boothuis Jan de Braal waren Michon en vriendje duidelijk slachtoffer van het onstuimige weer maar hadden daar weinig hinder van gezien hun enthousiasme over de vaartocht.

Ik heb zo het idee dat mei 2017 Michon weer op de reddingbootdag aanwezig zal zijn, of er dan weer een speurtocht is?

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.