Skip to main content

Een vriendelijk stem aan de andere kant van de lijn!

Datum: vrijdag 08 juli 2016 | Sectie: Lelystad

En dan opeens gaat de station telefoon, een vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn zegt een oud zeil cursist te zijn. He Arnold dat ik jou aan de lijn krijgt, dat is leuk. (tijdens het schrijven van dit stukje, is op de radio te horen Suzanne van VOF de Kust). De rust in haar stem geeft al aan dat er geen paniek is aanboord, ze vertel me dat ze samen met haar vader net vertrokken zijn vanuit Lelystad het Markermeer op. De motor geeft problemen, waarschijnlijk iets met de brandstof. En vraagt onze hulp om bij het afmeren in de haven te helpen. Daar zijn wij van KNRM Station Lelystad niet te beroert voor.

Ze varen op genua terug naar Lelystad. Kort overleg wat te doen voor we er zijn, zo blijven ze rustig varen op de genua of eventueel gewoon het anker uitgooien. Ik moet nu ophangen zeg ik, ga ik de overige opstapper die op groen staan alarmeren via het Kust Wacht Centrum (KWC).

Zo gezegd zo gedaan, KWC doet er een prio 2 uit, info bij de schipper. Volle bak. Er komen er 8 man op, Wouter, Sergey, Marcel, Maikel, Maickel, Emile, Iwan en Ik zelf. Ik geef aan wie het druk op het werk heeft mag retour werkgever. Dit wordt ook gedaan door een opstapper.

We zien al vanuit het boothuis het zeiljacht varen op de genua. We varen uit met 7 personen, hoeven niet naar buiten dus kan dit prima.

Zeiljacht Langszij, iedereen kent zijn taak. En zo brengen we het zeiljacht naar de Bataviahaven.

Op de steiger nog wat napraten met vader en dochter, begint ze over haar zoontje en Sam de brandweerman. Dat gevoel heb ik nu ook zegt ze. Wat bedoel je zeg ik. Nou als me zoontje naar Sam de brandweerman kijkt op TV komt altijd alles goed als Sam de brandweerman komt. Nou dat gevoel heb ik nu ook als jij hier met de KNRM bent, alles komt goed. Wordt je zomaar vergeleken met Sam de Brandweerman. Wat Sam wel altijd doet is Samen uit en thuis, en dat hebben we nu ook weer gedaan.

Een ieder bedankt voor zijn inzet.

Groet

Arnold Bel

Plv Schipper KNRM Station Lelystad

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.