Skip to main content

Op naar nr 500!

Datum: woensdag 16 augustus 2023 | Sectie: Lelystad

Het seizoen is al even aan de gang en onze inzet teller loopt weer aardig op. Afgelopen twee dagen drie alarmeringen:

#47 Jacht aan de grond: maandag avond rond 18.30 opgeroepen voor een zeiljacht wat bij de Markerwadden aan de grond gelopen was. De eigenaren hadden geankerd en waren van boord gegaan om op het strand te genieten van het mooie weer. Plots zien ze het jacht richting strand drijven. De eigenaar bedenkt zich geen moment en zwemt terug, klimt aan boord en probeerd met motor en zeil het jacht los te krijgen. Hierbij krijgt hij hulp van een platbodem maar ook dit zonder succes. Uiteindelijk is onze hulp nodig. Met drie opstappers extra aan boord, sleepverbinding gemaakt, het zeil gestreken en gewicht naar 1 zijde kon de reddingboot met flink wat toeren het jacht loskrijgen. Deze is vervolgens op eigen kracht de haven ingevaren en lijkt verder geen schade aan het avondtuur overgehouden te hebben. In de haven konden een opgeluchte partner en hond ook weer aan boord.

#48 medevac, wacht op ambu: De bemanning had de boot net inzetklaar gemaakt en de pakken uit toen de tweede van de avond binnenkwam. Op een zeiljacht op bijna dezelfde plek als inzet 47 was een kind met een brandwond door heet water. Ambulance was snel bij het boothuis waarna we wederom koers zetten naar de Markerwadden. Na behandeling door de ambulance collega’s is de reddingboot langszij gelegd zodat moeder en kind veilig aan boord konden komen. Ondanks dat hij al wat ouder was nam hij onze KNRM troostbeer graag in ontvangst! Terug bij het boothuis is hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

#49 Medevac: Eind van de ochtend wederom een melding van een medische inzet op de Markerwadden. Een vrouw had daar klachten die konden passen bij een herseninfarct. Een toevallig aanwezige arts heeft gealarmeerd. Wederom ambulance personeel mee aan boord, en de SAR heli was stand-by voor het geval vervoer over water en land te veel tijd zou kosten. Uiteindelijk is mw met haar partner met de reddingboot meegevaren naar Bataviahaven en van daaruit verder met de ambulance naar het ziekenhuis.

Nu zou men denken, volgende inzet mooie mijlpaal, dat is nr 50! En dat klopt, maar inzet 51 zal voor ons een nog groter feestje zijn: dat is nr 500 sinds onze start in oktober 2013!

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.