Skip to main content

Laatste reddingrapport 2015 aangeleverd door geredde

Datum: zondag 27 december 2015 | Sectie: Lelystad

Laatste reddingrapport van 2015 voor KNRM reddingstation Lelystad aangeleverd door de geredde naar aanleiding van dank mail.

Op 27 december om 18:32 uur gaat voor KNRM reddingstation Lelystad voor de laatste keer in 2015 de pieper, melding: Prio 2, vaartuig motorproblemen. Normaal gesproken wordt er een verslag gedaan van de redding gezien vanuit de bemanning van reddingboot Bert en Anneke Knape, maar deze keer doen we het anders. Van de geredde personen kregen we enkele dagen later een mooie bedank mail,

Beste,

Graag willen we jullie nog enorm bedanken voor de geslaagde reddingsactie op 27 december.

We hebben net een 40 voet tweemaster gekocht en dit was onze allereerste tocht. Van haar huidige ligplaats Hasselt waren we onderweg naar Breskens. Na een 8 uur afwisselend motorvaren/zeilen valt rond 17:30 uur onze motor uit te midden van het Markermeer. We zetten onmiddellijk een klein stuk genua op om niet stuurloos te worden.Twee man blijft buiten rondvaren om de vaargeul niet kwijt te raken, de derde persoon gaat het motorruim in. Blijkbaar is er een brandstofproblemen en heeft de motor zich vol lucht gezogen. Na een half uur pompen en andere tanks opengezet te hebben krijgen we de motor helaas niet aan de praat.

De weersomstandigheden laten niet toe om op zeil een haven te bereiken, dus zijn we genoodzaakt de KNRM op te roepen. We weten onze exacte coördinaten en koers door te geven en na een twintigtal minuten is de ploeg al bij ons schip. Twee man komt aan boord, waaronder ook een motor technieker. Hij gaat mee naar de motor krijgen maar krijgt hem ook niet aan de praat. Er wordt besloten ons naar Blocq van Kuffler te slepen. De sleep zal 25 minuten duren, waardoor de ttechnieker besluit toch nog eens in het motorruim te kruipen. (De vingertjes begonnen toch te hard te kriebelen...) Na een tiental minuten, vraagt hij ons de motor te starten en klinkt na een paar pogingen het prachtige geluid van een werkende motor. Er wordt besloten dat we nu op eigen kracht de haven kunnen bereiken, de sleep wordt losgemaakt en we nemen afscheid van de reddingsploeg.

We zijn jullie enorm dankbaar voor de geboden hulp. De mannen (en vrouw?) zijn enorm vriendelijk, kalm, en begripvol. De technieker heeft nog uitleg geven bij de motor, gezegd wat we een eventuele volgende keer nog kunnen proberen.

Jullie leveren TOP werk!! Bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Namens KNRM reddingstation Lelystad willen wij de geredde bedanken voor de geleverde dank betuiging en de redding hadden we zelf niet beter kunnen verwoorden in dit reddingrapport.

(i.v.m, privacy zijn namen uit de mail weg gelaten)

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.