Skip to main content

Heerlijke Reddingbootdag 2023!

Datum: maandag 15 mei 2023 | Sectie: Lelystad

Reddingstation Lelystad heeft een prachtige Reddingbootdag achter de rug!

Allereerst natuurlijk heel fijn om zoveel donateurs te mogen ontvangen, ook veel gezinnen met kinderen, erg leuk! De speurtocht werd met veel enthousiasme gedaan, veel vragen zijn ook gesteld aan de opstappers. De bezoekers waren mooi verdeeld over de dag, dus nergens lange wachtrijen en iedereen kon alles zien wat ze wilden. Het weer werkte fantastisch mee met veel zon en 20-25 graden.

Op ons station was de “Riet en Jan van Wijk” aanwezig; ongeveer 150 personen grepen de gelegenheid om met deze nieuwste klasse kennis te maken en een rondje te varen. Ook heeft waarnemend burgemeester Ineke Bakker meegevaren; zij zal ook het voorzitterschap van de Plaatselijke Commissie van Lelystad tijdelijk overnemen. Super dat ze op deze manier de opstappers in hun werk heeft leren kennen

De brandweerpomp kon uitgeprobeerd worden. Het boothuis was open en iedereen kon aan boord stappen van de “Bert en Anneke Knape” en ontdekken wat er allemaal aan boord is van een operationele reddingboot. Dank ook aan de Reddingsbrigade; zij waren met twee boten aanwezig en hebben ook heel wat rondjes gevaren. Heerlijk om al die blije mensen te mogen ontvangen. 

De inwendige mens kon verzorgd worden met drinken of een lekker broodje hamburger. Gebakken door onze onvolprezen opstappers. Zij zijn echt van alle markten thuis.  Snackbar GABO; dank voor de sponsoring. Hierdoor komt de opbrengst ten goede aan ons station! Ook kon je bij ons terecht voor de merchandise van de KNRM. Er zijn weer heel wat petjes verkocht. De meeste vrijwilligers zijn van 8-18u in touw geweest. Dankzij een door Albert Heijn Vosselman gesponsorde lunch konden zij dit prima volhouden. 

Volgend jaar is er natuurlijk weer een Reddingbootdag, dan verwelkomen we graag alle andere donateurs die dit jaar niet (bij ons) geweest zijn. Op 25 mei 2024 gaan de deuren weer open! Zie de bijgaande foto’s om te zien wat jullie dit jaar gemist hebben, en binnenkort op onze Facebook pagina zullen er meer te zien zijn. 

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.