Skip to main content

Veilig de vaargeul over

Datum: dinsdag 13 juni 2023 | Sectie: Lelystad

Op dinsdag 13 juni ontving KNRM reddingstation Lelystad even voor het middaguur een melding van een motorjacht met motorproblemen. De melding was afkomstig van het KNRM Helpt Assistentie Centrum, dat ingeschakeld kan worden bij niet-spoedeisende hulp. Dat kan of met de KNRM Helpt app of via een telefoonnummer.

Het betrof een schip van 7,5 meter dat onderweg was van de Markerwadden naar Weesp. Ter hoogte van het gemaal De Blocq van Kuffeler moest het schip de vaargeul over. Een hulpzeil was niet toereikend om voldoende snelheid te maken en de oversteek veilig te kunnen maken. Daarom was assistentie van KNRM-station Lelystad gewenst, dat uitvoer met reddingboot Bert en Anneke Knape. Met aan boord een zeskoppige vrijwillige bemanning, werd koers gezet richting het zuiden over een zonnig en kalm Markermeer.

Op de doorgegeven plek is het onfortuinlijke jacht aangehaakt en vervolgens zonder problemen naar de De Blocq van Kuffeler gesleept. In de havenkom aldaar is het jacht afgemeerd. Hopelijk kunnen de motorproblemen snel verholpen worden en kan men weer de weg vervolgen. Al met al een rustige actie, waarmee het totaal aantal inzetten in 2023 op twintig is gekomen.

 

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.