Veilig de vaargeul over

Veilig de vaargeul over

13 juni 2023

Op dinsdag 13 juni ontving KNRM reddingstation Lelystad even voor het middaguur een melding van een motorjacht met motorproblemen. De melding was afkomstig van het KNRM Helpt Assistentie Centrum, dat ingeschakeld kan worden bij niet-spoedeisende hulp. Dat kan of met de KNRM Helpt app of via een telefoonnummer.

Het betrof een schip van 7,5 meter dat onderweg was van de Markerwadden naar Weesp. Ter hoogte van het gemaal De Blocq van Kuffeler moest het schip de vaargeul over. Een hulpzeil was niet toereikend om voldoende snelheid te maken en de oversteek veilig te kunnen maken. Daarom was assistentie van KNRM-station Lelystad gewenst, dat uitvoer met reddingboot Bert en Anneke Knape. Met aan boord een zeskoppige vrijwillige bemanning, werd koers gezet richting het zuiden over een zonnig en kalm Markermeer.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Op de doorgegeven plek is het onfortuinlijke jacht aangehaakt en vervolgens zonder problemen naar de De Blocq van Kuffeler gesleept. In de havenkom aldaar is het jacht afgemeerd. Hopelijk kunnen de motorproblemen snel verholpen worden en kan men weer de weg vervolgen. Al met al een rustige actie, waarmee het totaal aantal inzetten in 2023 op twintig is gekomen.

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij