Skip to main content

Geen grap op eerste paasdag

Datum: zondag 01 april 2018 | Sectie: Lelystad

Zondag 1 april eerste paasdag aan het begin van de avond gaat de pager van KNRM Lelystad net nadat ik shoarma op de gourmet had gelegd, even de pager uit drukken, het zal wel de wekelijkse test zijn. Maar nee, het is een prio 2, ik stond nog even verbaast te kijken want de laatste actie dateert al weer van 18 januari, de melding, een motorboot met aandrijf problemen. Met dat ik zeg; ik ga, zie ik dat mijn shoarma met ui en champignons geconfisqueerd wordt door de zoon.

Met 6 opstapper inclusief de schipper varen we naar de stuurboord sluis van de houtribsluizen een halve mijl van het boothuis Jan de Braal. Voor de deuren tegen stuurboord remmingswerk ligt een geklonken zeesleper die tussen de deuren van de sluis zonder aandrijving kwamen te zitten. Middels vereende krachten heeft de bemanning het 40T wegend schip buiten de sluis gekregen en aan het remmingswerk afgemeerd.

Bij aankomst met reddingboot Bert en Anneke Knape zijn twee opstapper overgestapt op de zeesleper en besproken wat de vervolgstappen werden. Besloten is een U-turn te maken en de sleper in Batavia-haven af te meren, middels een sleeplijn op de voor bolder en een hulplijn op een achter bolder en walbolder is de zeesleper omgedraaid en vervolgens met een gang van 4 a 5 knopen naar Batavia-haven gevaren.

Het weer is zeer rustig en gezien de zeesleper nog wel sturing heeft is besloten met minimale snelheid op een korte sleeplijn de zeesleper langs de kade te varen en af te meren. Hoewel paparazzi op de loer lag (balkon) bleef de bemanning en vooral de stuurman ijzig kalm en is uitgevoerd wat besproken is.

Nog even het papierwerk afronden gevolgd door een handdruk om vervolgens retour station en gourmet te gaan, maar die laatste stond inmiddels al te weken in het sop.

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.