Skip to main content
  • Het team van KNRM Lelystad bij de nieuwe reddingboot

Feestelijke kiellegging nieuwe reddingboot KNRM Lelystad

Datum: maandag 08 april 2024 | Sectie: Lelystad

Op 5 april jl. vond de feestelijke kiellegging plaats van de nieuwe reddingboot van KNRM Lelystad. Dit gebeurde op het bedrijf van Dok en Scheepswerf Woudsend, waar het casco schip recentelijk was aangekomen. Daar wordt het schip verder afgebouwd. Eerder is er hard aan gewerkt door Folmer Jachtbouw.

Die kiellegging is een speciaal ceremonieel moment voor bouwers, toekomstige bemanning en de KNRM als opdrachtgever. Je kunt het zien als een soort geboortefeestje van een boot. Tijdens de kiellegging wordt vaak een koperen muntje bevestigd op de kiel bevestigd om boot en bemanning een behouden vaart toe te wensen. In dit geval werd symbolisch een stukje metaal van de huidige reddingboot, de Bert en Anneke Knape, voor in de boot geplaatst door schipper Maickel Dijkstra.

De plechtigheid vond plaats in aanwezigheid van de familie die de nalatenschap van de naamgever van de nieuwe boot heeft beheerd. De bemanning uit Lelystad werd welkom geheten door de mensen van Dok en Scheepswerf Woudsend met koffie en gebak. Na de gebruikelijke speeches door vertegenwoordigers van de bouwers, KNRM directeur Jacob Tas en schipper Maickel Dijkstra werd er geproost met hapjes en drankjes.

De nieuwe reddingboot voor KNRM Lelystad is een schip in de Van Wijk klasse. De komst van deze boot is maar een klein onderdeel in de complete vlootvernieuwing waar de KNRM voor staat. De Van Wijk heeft de volgende kenmerken:

  • Afmetingen: 11,40 x 4,10 x 0,70 m
  • Gewicht: 9,5 ton
  • Motor: 2 x HTX30-HamiltonJet
  • Max. snelheid: 35 knopen

Klik hier voor meer informatie

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.