Boot uit winterstalling komt net de haven uit

15 april 2015

Uit de winterstalling gehaalde kruiser valt net buiten de haven stil wanneer deze naar de thuishaven vertrekt.

Op een van de eerste zonnige voorjaar middag gaat om 13:36 uur de pagers van KNRM Station Lelystad, melding: Prio 2, Vaartuig motor problemen. Navraag bij het Kustwachtcentrum (KWC) maakte duidelijk dat het ging om een kruiser die voor de Bataviahaven was stil komen te vallen en daar voor anker ligt. 14 minuten later is reddingboot Bert en Anneke Knape ter plaatse en worden er twee opstappers overgezet. De kruiser wordt direct langszij genomen van reddingboot Bert en Anneke Knape en terug gebracht naar Bataviahaven.

De eigenaar heeft de boot net uit de winterstalling opgehaald en was onderweg naar Volendam om naar de thuishaven te varen. Nog voordat hij het Markermeer opvaart gaat het mis en stoppen beide motoren er mee. In Bataviahaven zal de eigenaar zelf zorgen voor een monteur. Om 14:21 uur ligt de Bert en Anneke Knape weer gereed voor de volgende inzet.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

  • Alarm: 13:36 uur
  • Terplaatse: 13:48 uur
  • Locatie: 52°30,800' N / 005°25,900' E
  • Wind kracht: 4
  • Wind richting: Noord-West

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij