Skip to main content

Overnachting plaats wordt reparatie haven

Datum: maandag 20 april 2015 | Sectie: Lelystad

Geplande tocht naar Sneek met overnachting in Lelystad-Haven verloopt niet volgens verwachting.

Op deze zonnige dag 20 april zijn de 2 opvarenden met hun kruiser vertrokken vanuit Loosdrecht om naar Sneek te varen. Halverwege zouden ze in jachthaven Lelystad-Haven overnachten.

Om 15:04 uur gaan de pagers van KNRM Station Lelystad, melding; Prio 2, vaartuig met motor problemen. Bij navraag bij de Kustwachtcentrum (KWC) bleek het om een motorboot te gaan die in de kom bij Lelystad zou liggen. Gezien dit een ruim begrip is heeft de schipper van reddingboot Bert en Anneke Knape zelf telefonisch contact gezocht met de melders. Deze gaven aan dat ze de masten van de jachthaven Lelystad-Haven konden zien en waren net zuidwest er van tussen de pieren doorgevaren.

Om 15:22 uur is reddingboot Bert en Anneke Knape ter plaatse en treffen de kruiser voor anker op een 20 meter van de Oostvaardersdijk. Er worden twee opstappers overgezet voor het aanbrengen van de sleepverbinding en de opvarende te woord te staan. De kruiser en de opvarenden worden naar jachthaven Lelystad-Haven gebracht waar de schipper verteld dat ze hier gepland hadden te overnachten.

Ze waren op de geplande bestemming gearriveerd, maar niet op de manier die ze voor ogen hadden. We geven de schipper van de kruiser een telefoonnummer van een monteur om de motor te controleren waarna de opvarenden besluiten donateur te worden. Na het opnemen van de gegevens gaan we retour station en wordt reddingboot Bert en Anneke Knape om 16:09 uur het boothuis in gevaren en klaar gemaakt voor de volgende inzet.

  • Alarm: 15:04 uur
  • Terplaatse: 15:22 uur
  • Locatie: 52°29,700' N / 005°24,100' E
  • Wind kracht: 4
  • Wind richting: Noord
Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.