Skip to main content

7 december, dag van de vrijwilliger!

Datum: zaterdag 07 december 2019 | Sectie: Lelystad

Zaterdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Op veel plaatsen in Nederland wordt extra aandacht gegeven aan het goede werk dat vrijwilligers doen. Ook door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), die enorm trots is op al haar vrijwilligers, die zich 24/7 inzetten voor het reddingwerk op zee en op het ruime binnenwater.

Voor de uitvoering van het soms levensreddende reddingwerk trekt de KNRM al 195 jaar vrijwilligers aan, die kennis van zaken hebben en hun professionaliteit weten te combineren met ‘hart voor de zaak’. Dat is noodzakelijk, want de KNRM garandeert de inzet van de 45 reddingstations, 80 reddingboten en 1.400 vrijwilligers op ieder moment van de dag, ongeacht de weersomstandigheden.

Reddingstation Lelystad is het jongste KNRM station in Nederland. Een betrokken club vrijwilliger staat 24 uur per dag/7 dagen in de week klaar om bij alamering uit te varen. De helpers aan de wal zorgen voor het onderhoud van boothuis en materiaal en alle andere ondersteunende taken. We doen het graag en met overgave.

Om de continuïteit van de hulpverlening ook voor de toekomst te waarborgen is KNRM Station Lelystad op zoek naar opstappers (m/v). Als opstapper moet je met name overdag beschikbaar zijn, binnen 10 minuten na alarmering op het reddingstation aanwezig kunnen zijn, toestemming van je werkgever hebben en steun van het thuisfront. Uiteraard ben je gezond, en niet ouder dan 45 jaar. Het is nodig een aantal relevante cursussen te volgen.

Als vrijwilliger bij de KNRM opereer je in een motiverende en zo veilig mogelijke omgeving. Je krijgt een gedegen opleiding en een hechte groep collega’s.

Belangstelling, meer weten?

Neem dan contact op met de schipper, Sylvain van Ligtenberg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.