Skip to main content

Reddingboot Springbok gedoopt

Datum: zaterdag 14 november 2015 | Sectie: Lauwersoog

Zaterdag 14 november is de reddingboot Springbok gedoopt en is het nieuwe boothuis in gebruik genomen.

Zaterdag 14 november 2015, het was een mooie dag vandaag, onze nieuwe reddingboot werd gedoopt.
Om 11.00 uur waren de genodigden aanwezig voor de feestelijkheden.

De voorzitter van de plaatselijke commissie, Koos Wiersma, heette namens het station Lauwersoog alle gasten welkom en benadrukte nog eens het belang van goed materiaal om een goede en vooral ook veilige inzet van de vrijwillige bemanning mogelijk te maken. Aansluitend presenteerde onze schipper, Jentsje van der Molen, een aantal korte filmpjes uit het dagelijkse leven van de bemanningsleden en foto's van diverse acties.

Na een korte wandeling naar het boothuis, heeft mevrouw dr. J. Brouwer, een volle nicht van de schenkster mevrouw de Bok, de doop verricht. Met een ferme bijslag doorkliefde zij het touw waarmee de naam van de Springbok onthuld werd. Zo als gebruikelijk werd de doop voltooid met champagne.

De nieuwe reddingboot voor KNRM Lauwersoog is gefinancierd uit de nalatenschap van mevrouw H.S. Bok (1911-2006). Mevrouw Bok was bij leven meer dan 50 jaar donateur van de KNRM. Zij uitte, als geboren Groningse, de wens uit haar nalatenschap een reddingboot te laten bouwen met de naam Springbok en deze te stationeren in de buurt van Delfzijl of Lauwersoog. De “Springbok” wordt gestationeerd op het Lauwersmeer.

Een aantal genodigden hebben aan boord van de Springbok mogen ervaren welke mogelijkheden deze boot heeft. Ook het nieuwe boothuis werd door velen bezocht.

Na de dankwoorden, ondermeer van de voorzitter van de raad van toezicht, de heer van Duyvendijk en overhandiging van het doopbijltje aan de doopster mevrouw J. Brouwer, werd een lunch geserveerd. Hierbij zijn oude en nieuwe contacten verstevigd. Dat velen ons werk een warm hart toedragen, bleek uit de overweldigende belangstelling voor deze doop.

Lauwersoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.