Skip to main content

Doopplechtigheid reddingboot KNRM Lauwersoog

Datum: zaterdag 14 november 2015 | Sectie: Lauwersoog

Op zaterdag 14 november is bij KNRM Lauwersoog reddingboot Springbok gedoopt en werd het bijbehorende boothuis in gebruik genomen.

De reddingboot werd gedoopt door mevrouw J. Brouwer, een volle nicht van de schenkster, mevrouw H.S. Bok (1911-2006). Uit haar nalatenschap werd de boot gefinancierd. Mevrouw Bok was bij leven meer dan vijftig jaar donateur van de KNRM. Zij uitte, als geboren Groningse, de wens uit haar nalatenschap een reddingboot te laten bouwen met de naam Springbok en deze te stationeren in de buurt van Delfzijl of Lauwersoog.

De nieuwe reddingboot zal vooral ingezet worden op het Lauwersmeer. De Springbok is van het type Nikolaas en is gebouwd door Habbeké Shipyards uit Volendam. De Boer en De Groot civiele werken uit Harlingen bouwden het bijbehorende drijvende boothuis voor de Springbok. De eigen KNRM bemanning maakte de aanpassing van de steiger, afbouw en inrichting van het drijvende boothuis mogelijk.

Lauwersoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.