Doopplechtigheid reddingboot KNRM Lauwersoog

14 november 2015

Op zaterdag 14 november is bij KNRM Lauwersoog reddingboot Springbok gedoopt en werd het bijbehorende boothuis in gebruik genomen.

De reddingboot werd gedoopt door mevrouw J. Brouwer, een volle nicht van de schenkster, mevrouw H.S. Bok (1911-2006). Uit haar nalatenschap werd de boot gefinancierd. Mevrouw Bok was bij leven meer dan vijftig jaar donateur van de KNRM. Zij uitte, als geboren Groningse, de wens uit haar nalatenschap een reddingboot te laten bouwen met de naam Springbok en deze te stationeren in de buurt van Delfzijl of Lauwersoog.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De nieuwe reddingboot zal vooral ingezet worden op het Lauwersmeer. De Springbok is van het type Nikolaas en is gebouwd door Habbeké Shipyards uit Volendam. De Boer en De Groot civiele werken uit Harlingen bouwden het bijbehorende drijvende boothuis voor de Springbok. De eigen KNRM bemanning maakte de aanpassing van de steiger, afbouw en inrichting van het drijvende boothuis mogelijk.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij