Skip to main content

Werelddierendag: KNRM redt jaarlijks meerdere dieren in nood

Datum: dinsdag 04 oktober 2016 | Sectie: Katwijk aan Zee

Vandaag, dinsdag 4 oktober is het Werelddierendag waarbij wereldwijd extra aandacht besteed wordt aan dieren. Jaarlijks redt de KNRM landelijk ongeveer 95 dieren van honden tot zeehonden.

Dit jaar zijn er inmiddels al 80 reddingsacties geweest waar een dier bij betrokken was.

Ook de bemanning van ons station is zeer begaand met dieren en zijn in de afgelopen jaren meerdere keren in actie gekomen voor dieren in de problemen.
Zo is de bemanning onder andere al in actie gekomen voor een bruinvis en een zwaan op strand. Maar ook bij een melding van een gevallen ruiter staan onze vrijwilligers klaar om naast de ruiter, zich ook te ontfermen over het paard.

Niet alleen worden dieren gered door de KNRM, maar vroeger werd er ook gebruikt gemaakt van dieren voor het vervoer van de reddingboot. In Katwijk werd onder andere de voormalig reddingboot ´Baron van Kattendijke´ voort getrokken door paarden. Met de moderne techniek van deze tijd beschikt ons station tegenwoordig over een tractor.

Voor wie de lancering van een paardenreddingboot eens wil zien in het echt: op Ameland en Terschelling worden nog regelmatig demonstraties gegeven van de paardenreddingboot.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.