Reders en sponsors ervaren het echte reddingswerk tijdens de Rederskring bijeenkomst

7 oktober 2016

Vrijdag hebben diverse Reders en sponsors de Rederskring bijeenkomst bijgewoond en ervaren wat de vrijwilligers van de KNRM doen.

Om de Reders uit onze Rederskring en de sponsors te bedanken voor hun bijdrage hebben wij ze uitgenodigd voor de jaarlijks terugkerende bijeenkomst waarbij men een kijkje in de keuken krijgt van onze vrijwilligers. Dit jaar hadden de vrijwilligers weer een middagvullend programma in elkaar gezet, waarbij de genodigde flink aan het werk gezet werden..

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na een welkomswoord mochten we eerst een nieuwe Reder verwelkomen binnen de Rederskring. De firma Schaddé van Dooren is voor de duur van 5 jaar Reder geworden van de KNRM! Na het welkomswoord werden de groepen ingedeeld en de overlevingspakken aangetrokken.

De genodigde werden in meerdere groepen verdeeld en moesten meerdere casussen behandelen. Zo werd op zee een casus gehouden van een boot brand en een man overboord. Op strand moest men met het kust hulpverleningsvoertuig een gevallenslachtoffer helpen en vervoeren en moest men een vast gereden jeep los trekken.

De casussen, onder begeleiding van de Katwijkse Reddingsbrigade en de KNRM, werden volledig uitgevoerd door de genodigden. Hierbij kropen de reders en sponsors in de huid van de redder.
De eind casus was een persoon overboord melding waarbij het reders sponsor team de reddingsactie moesten coördineren. Na een zoektocht op het water werd de persoon bij de NAM boei gevonden en aan boord genomen. Hiermee sloten wij een zeer geslaagde dag perfect af.

Na afloop werd onder genot van een hapje en een drankje de dag gezellig met elkaar afgesloten.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij