Skip to main content

Surfer in problemen blijkt een tros hartjes ballonnen te zijn

Datum: zaterdag 22 oktober 2016 | Sectie: Katwijk aan Zee

Zaterdagmiddag is de vrijwillige bemanning van de KNRM - Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd voor een mogelijke kitesurfer in de problemen.

Duitse toeristen op het strand tussen Katwijk en De Wassenaarseslag dachten een wit (kite)zeil naar beneden zien vallen ver op zee. Zij spraken hierop een strandwandelaar aan , die direct het Kustwachtcentrum in kennis stelde. Zij alarmeerde vervolgens de bemanning van de reddingboot 'Edith Grondel' en het kust hulpverleningsvoertuig (KHV).

Beide vaar/voertuigen gingen samen met een jeep van de Katwijkse Reddingsbrigade naar de opgegeven locatie toe. Ondertussen werd door de bemanning van de KHV de meldster terug gebeld om te horen waar zij precies op het strand stond. Mede doordat de toeristen duidelijke aanwijzingen konden geven, vond de bemanning van de reddingboot niet snel daarna een tros witte hartjes ballonnen in zee. De ballonnen lagen ongeveer 1,5 mijl uit de kant vandaan en zijn scherp opgemerkt door de toeristen!

Nadat de bemanning met de reddingboot dicht onder de kant lag werd de tros ballonnen nog even ter bevestiging aan de toeristen laten zien. Hierop konden alle ingezetten eenheden weer terugkeren.

Op de terugweg werd de bemanning van de KHV nog gevraagd om naar de Noordpost van de KRB te rijden omdat daar mogelijk een tractor met pech stond. De bemanning is vervolgens ter plaatse gegaan, maar hoefde uiteindelijk niet in actie te komen omdat de tractor uiteindelijk weer startte.

https://youtu.be/EbHLbW4z0BE

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.