Skip to main content

Drie jubilarissen KNRM Katwijk gehuldigd

Datum: zaterdag 05 november 2016 | Sectie: Katwijk aan Zee

Afgelopen vrijdagavond heeft de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij drie jubilarissen gehuldigd, afscheid genomen van een plaatsvervangend schipper en voorzitter en heeft de voormalige schipper het roer overgegeven.

Deze feestelijke avond was voor alle bemanningsleden en werd gehouden in Hotel Noordzee. Het personeel van Hotel Noordzee had een speciaal menu samen gesteld voor de redders. Tussen de gerechten door werden na een korte toespraak de jubilarissen gehuldigd.

De jubilarissen waren de secretaris Nico Taat, die al 40 jaar actief is binnen de KNRM, bemanningslid Jaco Rovers en vice voorzitter Aad van Duijn die beide 25 jaar in dienst zijn binnen de KNRM. Van plaatsvervangend schipper Arwin Kraijenoord en voorzitter Jos Wienen (voormalig burgemeester van Katwijk) heeft de bemanning tijdens deze avond helaas afscheid genomen.

Onofficieel stond Albert van der Plas al enige tijd als schipper achter het roer van de reddingboot, maar afgelopen vrijdag werd dit officieel overgedragen door voormalig schipper Hugo van Duijvenbode. Door het overhandigen van een scheepsroer werd de overdracht gedaan onder toeziend oog van de bemanningsleden.

Aan het einde van de avond werd het dessert van hotel Noordzee gepresenteerd met sierfonteintjes. Het personeel van Noordzee had speciaal voor deze avond een ijstaart in de vorm van een reddingboot van het type ‘Valentijn’ gemaakt!

KNRM Katwijk wil ook via deze weg Hotel Noordzee hartelijk bedanken voor deze feestelijke avond!

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.