Onwel geworden hardloper vervoerd met KHV over strand naar ambulance

24 september 2016

Zaterdagmiddag hebben de vrijwilligers van station Katwijk de ambulancedienst geassisteerd bij een onwelwording op strand.

Rond twee uur gingen de pager af voor een assistentie aan de ambulancedienst in de Zuidduinen van Katwijk. Enkele minuten na alarmering vertrok het kust hulpverleningsvoertuig richting de Zuidduinen. Onderweg werd bekend dat het slachtoffer niet in duin maar op het strand lag.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De jeep van de Katwijkse Reddingsbrigade was vrij snel al ter plaatse en heeft het ambulancepersoneel van de eerste ambulance vervoerd naar het slachtoffer. Het slachtoffer was een hardloper die op het strand tussen Katwijk en De Wassenaarseslag onwel was geworden.

De bemanning heeft vervolgens het ambulancepersoneel van de tweede ambulance vervoerd over het strand. Het slachtoffer is op verzoek van het ambulancepersoneel vervolgens met het kusthulpverleningsvoertuig vervoerd naar de gereedstaande ambulances op de Boulevard.

Nadat het slachtoffer was overgetild in de brandcard kon de bemanning weer terug keren naar het boothuis.

Foto's PR en Katwijk Actueel

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij