Skip to main content

Vrijwilliger KNRM laat verzwakte Zeekoet vrij

Datum: maandag 20 februari 2017 | Sectie: Katwijk aan Zee

Zaterdagmiddag hebben enkele vrijwilligers van de KNRM - Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij het personeel van de Dierenambulance Oegstgeest geholpen bij het vrijlaten van een Zeekoet in zee.

De vogel was zaterdagmorgen verzwakt aangetroffen door een strandwandelaar op het strand tussen Katwijk en Noordwijk, waarna de dierenambulance- vogelasiel regio Leiden de vogel mee heeft genomen ter controle. Na controle bleek dat het beestje erg verzwakt was en niet meer at. Het beestje zou zo niet heel lang meer in leven blijven. De beste oplossing zou zijn om hem terug in zee vrij te laten en te hopen dat het beestje daar weer voedsel tot zich neemt en aansterkt.

Het personeel van de dierenambulance hebben toen de vrijwilligers van de KNRM om hulp gevraagd, waarna een vrijwilliger met een overlevingspak zee in is gelopen en het diertje ver in zee heeft vrijgelaten.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.