Skip to main content

Surfer veilig op de kant, KNRM haalt kitezeil uit zee

Datum: zondag 26 februari 2017 | Sectie: Katwijk aan Zee

Zondagmiddag heeft de vrijwillige bemanning van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, station Katwijk een kitezeil geborgen uit zee.

Een kitesurfer was eerder die middag in de problemen geraakt op zee en heeft daarbij zijn kitezeil achtergelaten om zelf veilig naar de kant terug te komen. Het Kustwachtcentrum kreeg niet veel later een melding van het kitezeil en heeft vervolgens de bemanning van KNRM Katwijk gealarmeerd voor het bergen van het kitezeil.

Nadat de reddingboot ´Edith Grondel´ met aanboord de bemanning gelanceerd was werd richting de opgegeven locatie tussen Katwijk en Noordwijk gevaren. Tijdens het zoeken naar het kitezeil kreeg de bemanning hulp van een bewoner en tevens surfer die vanuit zijn flat het kitezeil in zee had zien drijven. Ook hij had het Kustwachtcentrum geïnformeerd over het kitezeil en hield met een verrekijker het zeil in de gaten vanaf het strand.

Met behulp van zijn aanwijzingen werd het zeil uiteindelijk ver in zee aangetroffen en kon de bemanning het zeil uit zee pakken en aanboord nemen. Het zeil is meegenomen naar het boothuis waar de kitesurfer hem zal ophalen binnenkort.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.