Meerdere malen alarm voor bemanning

Meerdere malen alarm voor bemanning

19 juni 2023

Dit weekend hadden we weer meerdere malen alarm voor de bemanning van ons station.

Zaterdagmiddag om 16.55 uur ging het alarm voor een onwelwording op strand ism de ambulancedienst en De Katwijkse Reddingsbrigade. Onze inzet was niet nodig; het slachtoffer kon zelfstandig lopen naar de ambulance.

Zaterdagavond omstreeks 20.26 uur ging ditmaal de pieper voor een vermiste zwemmer bij Scheveningen. Binnen 4 minuten bleek dat de vermiste terecht was en werd de actie afgeblazen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Zondagmiddag om 15.52 uur volgde een alarm vanwege een voertuig dat vast stond op strand. Het betrof een pick-up welke vast was komen te staan aan de waterlijn tijdens het opladen van de waterscooter. Het was opkomend water dus enige haast was wenselijk. Met de KHV is zowel de pick-up als de waterscooter veilig geborgen ism de Katwijkse Reddingsbrigade.

Zondagmiddag om 17.38 uur volgde het volgende alarm voor een persoon te water thv De Wassenaarse Slag. Eenmaal onderweg met de reddingboot en het kust- hulpverleningsvoertuig kwam het bericht dat het einde actie was.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij