Hond die 600 meter was afgedreven gered

Hond die 600 meter was afgedreven gered

5 september 2023
Katwijk aan Zee

Door de warmte gistermiddag waren mensen en dieren op zoek naar verkoeling. Een hond dacht daar hetzelfde over en waagde de gok door te gaan zwemmen ter hoogte van De Wassenaarseslag. De hond rende vol enthousiasme de zee in, ging zwemmen en kwam vervolgens niet meer terug naar het strand.

Op het strand stond de oppas te kijken, maar na verloop van tijd begon de oppas zich zorgen te maken. De hond genaamd Jip keerde maar niet terug naar het strand. De oppas heeft vervolgens alarm geslagen bij de Kustwacht waarop de Katwijkse Reddingsbrigade en KNRM Katwijk aan Zee gealarmeerd werden. Met de reddingboot ‘Edith Grondel’ en een waterscooter en reddingboot van de Reddingsbrigade werd Jip ruim 600 meter uit de kust gevonden. Jip werd door de redders al kwispelend naar het strand gebracht waar de bezorgde oppas haar geluk niet op kon.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij