Skip to main content

Medeleven overlijden Jaap Pronk

Datum: woensdag 27 mei 2020 | Sectie: Katwijk aan Zee

Medeleven overlijden Jaap Pronk

Wij werden vrijdag opgeschrikt door het bericht dat Jaap Pronk, oud-schipper van KNRM station Scheveningen onverwacht is overleden. Jaap Pronk, vader van de huidige schipper Hugo Pronk, ontving begin dit jaar nog de koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor het Nederlandse reddingwezen en voor KNRM station Scheveningen. Gedurende de 40 jaar dat Jaap actief is geweest voor ons buur station Scheveningen is er ook een band gegroeid met onze mannen. Ook voor de vrijwilligers van station Katwijk aan Zee heeft schipper Jaap veel betekend. Zo heeft hij heeft veel onze bemanningsleden vaartraining gegeven. Hij was geliefd als trainer. Jaap stond er om bekend altijd open te staan voor vragen en het delen van kennis en expertise. Met zijn jarenlange ervaring en mentale weerbaarheid was hij ook tot steun voor vrijwilligers bij het verwerken van traumatische ervaringen. We verliezen in hem iemand die voor anderen als een rots in de branding was.

http://knrm.nl/nieuws/in-memoriam-jaap-pronk

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.