Skip to main content

Surfers in problemen

Datum: maandag 08 juni 2020 | Sectie: Katwijk aan Zee

Dat een Be Traceable sticker (https://www.knrm.nl/bestellen/veiligheid/be-traceable) op een surfboard van belang is bleek wel tijdens een actie vanmiddag! Mede door deze sticker kon snel geverifieerd dat de betreffende surfer al op strand stond en dat een grote zoekactie uit kon blijven. 

Twee wandelaars op strand hadden gezien dat een kitesurfer in de problemen was geraakt en dat zijn kitezeil niet meer de lucht inging. Zij zagen vervolgens dat een buddy de plank van de kiter op het strand neerlegde en vervolgens weer terug zee opging. Daarna waren de wandelaars beide kitesurfers uit het zicht verloren en maakte alarm bij de Kustwacht Nederland.

Ook de Katwijkse Reddingsbrigade en Politie Katwijk - ZH werden gealarmeerd. Naast onze reddingboot sloten ook de boot en waterscooter van de reddingsbrigade aan.

De jeep van de reddingsbrigade en het kust hulpverleningsvoertuig reden over strand richting de melders voor meer informatie. Onderweg kwam de bemanning van de KHV een surfer tegen op strand die aangaf in de problemen te zijn geweest en geholpen is door zijn buddy. Op zijn board zat een Be Traceable sticker met zijn naam en telefoonnummer. Hierdoor konden wij snel verifiëren dat de actie om deze surfer ging.

Nadat bleek dat al zijn spullen en zijn buddy op de kant waren, werd de actie door de Kustwacht beëindigd.

Even later werd de bemanning nogmaals gealarmeerd om de ambulancedienst te assisteren op het strand. Hier was een kitesurfer hard ten val gekomen op het strand. In samenwerking met de Katwijkse Reddingsbrigade en de ambulancedienst is het slachtoffer vervoerd naar de gereedstaande ambulance.
KNRM - Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

link naar Video https://youtu.be/9u1JsWmx6rM

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.