Skip to main content

KNRM Katwijk meerdere keren in actie tijdens zomerse dagen

Datum: woensdag 20 juli 2016 | Sectie: Katwijk aan Zee

De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij station Katwijk zijn de afgelopen twee zomerse dagen al meerdere keren in actie gekomen na alarmering.

Dinsdagmiddag rond twee uur werd de bemanning van het kust hulpverleningsvoertuig samen met de Katwijkse Redding Brigade gealarmeerd door de meldkamer voor een assistentie ambulance op het strand van Katwijk. Bij aankomst van de ambulance en Redding Brigade bleek dat de verdere inzet van het kusthulpverleningsvoertuig niet nodig en kon de bemanning terug naar het boothuis.

Dinsdagavond rond half negen werd er weer beroep gedaan op de vrijwilligers van het station door het Kustwachtcentrum. Ditmaal ging het om een vermiste zwemmer t.h.v. de pier van Scheveningen.

Na lancering van de reddingboot De Redder werd koers gezet richting Scheveningen. Ter hoogte van De Wassenaarseslag bleek dat de vermiste zwemmer was aangetroffen op het strand en werd door het Kustwachtcentrum de alarmering ingetrokken. Rond kwart over negen stond de reddingboot weer afgespoeld in het boothuis.

Woensdagmiddag werd de bemanning nogmaals gealarmeerd voor een vermiste zwemmer ter hoogte van Scheveningen. De bemanning van de reddingboten Kitty Roosmale Nepveu, Beluga en George Dijkstra van reddingstation Scheveningen en reddingstation Ter Heijde waren al enige tijd aan het zoeken naar een vermiste jongen van 4 jaar, toen er nog een melding binnenkwam van een 8- jarig vermist jongetje. Het Kustwachtcentrum heeft toen de bemanning van station Katwijk gealarmeerd om mee te zoeken naar de vermiste jongen van 8 jaar.

Omdat het vermiste jongetje van 4 jaar vrij snel weer terecht was, werd door de vier reddingboten verder gezocht naar het andere vermiste jongetje. Hierbij werd een zoekpatroon gevaren dat was opgegeven door het Kustwachtcentrum die de coördinerende taak had tijdens deze zoekactie. Naast de reddingboten van de KNRM werd ook gezocht door de Redding Brigade Scheveningen, KNRM Lifeguards Wassenaar en vanuit de lucht werd gezocht door de NHV SAR helikopter van de Kustwacht.

Na ruim een uur zoeken werd bekend dat de melding over de vermiste jongen een valse melding betrof. Hierop konden alle eenheden terug keren en stond de reddingboot van Katwijk rond kwart over vier weer gereed in het boothuis.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.