Skip to main content

Bemanning assisteert ambulancedienst na val van paard

Datum: woensdag 27 juli 2016 | Sectie: Katwijk aan Zee

Woensdag tijdens onze openavond ging rond half acht de pager/pieper voor een assistentie van de ambulance op het strand tussen Katwijk en Noordwijk.

Naast ons kusthulpverleningsvoertuig en de ambulance werd ook de strandpolitie en reddingsbrigade gealarmeerd. Het verzoek van de meldkamer was voor ons om het ambulancepersoneel op te wachten bij het boothuis. De strandpolitie en reddingsbrigade werden met hun voertuigen als first responder vooruit gestuurd.

Vanwege onze openavond was de ambulance zeer snel ter plaatse, waarna het ambulancepersoneel in het kusthulpverleningsvoertuig is gestapt en wij direct naar het incident konden rijden.

Op het strand tussen Katwijk en Noordwijk was een ruiter van haar paard gevallen. Bij aankomst van het kusthulpverleningsvoertuig hadden andere ruiters het paard al meegenomen. Omdat het slachtoffer deels in het water lag moest de bemanning samen met de politie een dam van zand maken om het slachtoffer heen. Het ambulancepersoneel heeft zich direct over het slachtoffer ontfermd, waarna de reddingsbrigade het ambulancepersoneel van de tweede ambulance ter plaatse bracht.

Het slachtoffer werd door de aanwezige hulpverleners in de schepbrandcard gelegd. Daarna werd het slachtoffer in het kusthulpverleningsvoertuig gelegd en werd deze samen met het ambulancepersoneel naar de gereedstaande ambulance bij het boothuis gebracht.

Bij aankomst van het boothuis werd het slachtoffer overgedragen in de ambulance. De bemanning werd bedankt door het ambulancepersoneel en kon vervolgens weer het publiek van de openavond te woord staan.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.