Bemanning assisteert ambulancedienst na val van paard

27 juli 2016

Woensdag tijdens onze openavond ging rond half acht de pager/pieper voor een assistentie van de ambulance op het strand tussen Katwijk en Noordwijk.

Naast ons kusthulpverleningsvoertuig en de ambulance werd ook de strandpolitie en reddingsbrigade gealarmeerd. Het verzoek van de meldkamer was voor ons om het ambulancepersoneel op te wachten bij het boothuis. De strandpolitie en reddingsbrigade werden met hun voertuigen als first responder vooruit gestuurd.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Vanwege onze openavond was de ambulance zeer snel ter plaatse, waarna het ambulancepersoneel in het kusthulpverleningsvoertuig is gestapt en wij direct naar het incident konden rijden.

Op het strand tussen Katwijk en Noordwijk was een ruiter van haar paard gevallen. Bij aankomst van het kusthulpverleningsvoertuig hadden andere ruiters het paard al meegenomen. Omdat het slachtoffer deels in het water lag moest de bemanning samen met de politie een dam van zand maken om het slachtoffer heen. Het ambulancepersoneel heeft zich direct over het slachtoffer ontfermd, waarna de reddingsbrigade het ambulancepersoneel van de tweede ambulance ter plaatse bracht.

Het slachtoffer werd door de aanwezige hulpverleners in de schepbrandcard gelegd. Daarna werd het slachtoffer in het kusthulpverleningsvoertuig gelegd en werd deze samen met het ambulancepersoneel naar de gereedstaande ambulance bij het boothuis gebracht.

Bij aankomst van het boothuis werd het slachtoffer overgedragen in de ambulance. De bemanning werd bedankt door het ambulancepersoneel en kon vervolgens weer het publiek van de openavond te woord staan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij