KNRM aanwezig tijdens druk bezochte SAR Katwijk

9 juli 2016

Afgelopen zaterdag werd voor de vuurtoren van Katwijk weer SAR Katwijk of ook wel genoemd de ‘reddingsdemonstratie’ gehouden. Gedurende de gehele dag haalden diverse deelnemers alles uit de kast om de bezoekers te tonen wat er mogelijk is op het gebied van (zee)reddingswerk. Hierbij was het verschil van oude en nieuwe reddingsmethoden duidelijk te zien. Naast een demonstratie van de nieuwste reddingsmethode doormiddel van een drone, was ook historisch brandweermateriaal en een oude reddingboot van KNRM Noordwijk aanwezig. De gehele dag werden er op zee, in de lucht en op het land spectaculaire demonstraties gegeven voor jong en oud. Zo werd rond half twaalf een demonstratie van een auto ongeval gesimuleerd voor de vuurtoren. Hierbij was onder andere een vrachtwagen bij betrokken en meerdere slachtoffers. Diverse hulpdiensten lieten tijdens deze demonstratie zien hoe zij samenwerken en hoe het beknelde slachtoffer zo snel en veilig mogelijk door de brandweer uit het autowrak gehaald kon worden.
Een traumahelikopter landde aansluitend rond twaalf uur op de Boulevard, maar moest niet veel later vertrekken ivm een melding elders in het land. Een SAR helikopter van NHV heeft diverse demonstratie op zee gegeven en hierbij de ‘geredde’ op het strand afgezet. De NHV SAR helikopter is in de middag geland op de Boulevard. Naast al deze demonstraties was er op de boulevard veel te zien bij de diverse stands van bijvoorbeeld SOS Dolfijn, Reddings museum, het rode kruis, de hartstichting enz. Voor de kust lag een schip dat fungeerde als ramp schip dit schip is van de Zeekadetten IJmuiden die voor deze dag hun schip beschikbaar stelde. Wij zijn gedurende de gehele dag aanwezig geweest met reddignboot De Redder, ons kusthulpverleningsvoertuig, reddingboot Steur en onze reddingswinkel.
In het ochtendprogramma deed de bemanning van reddingstation Ter Heijde mee aan de demonstraties en in het middagprogramma ons buurstation Scheveningen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij