Skip to main content

Bouw nieuwe reddingboot verloopt vlot

Datum: maandag 04 juli 2016 | Sectie: Katwijk aan Zee

Het is alweer enige tijd geleden dat wij u berichten over de bouw van de nieuwe reddingboot. De bouw van de reddingboot is de afgelopen maanden zeer snel gegaan.

De buitenkant van de reddingboot is bijna zo goed als af, waarna men op de werf van Habbeké verder gaat met de inbouw van de reddingboot.

Enkele weken geleden is er een projectgroep afgereisd naar Volendam om weer het e.e.a. te bespreken met de betrokkenen van de bouw. Daarnaast heeft men uitvoerig de nieuwe boot bekeken.

De bemanning heeft ook uitleg en informatie gekregen over het nieuwe intercomsysteem van de nieuwe boot. Het intercomsysteem zal draadloos worden, waardoor de bemanning dus vrij kan lopen maar wel kan meeluisteren en kan communiceren met de overige bemanningsleden.

De naam van de boot zal voor iedereen, inclusief alle bemanningsleden geheim blijven totdat de schenker de boot zal dopen op het station.

De kantelproef waarbij de zelfrichtigende reddingboot wordt getest op het terug draaien onder water en de doop van de boot zullen naar verwachting plaats vinden in de maand augustus. Wij hopen hierover binnenkort meer te kunnen berichten, dus hou onze sociale media kanalen in de gaten!

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.