Skip to main content

Surfer met materiaalpech na een uur uit zee gered

Datum: zaterdag 02 juli 2016 | Sectie: Katwijk aan Zee

Zaterdagmiddag heeft de bemanning van reddingboot De Redder van reddingstation Katwijk gezocht naar een vermiste surfer.

De reddingboot was op dat moment op zee voor een evenement voor Noordwijk toen de bemanning gealarmeerd werd voor de vermiste surfer tussen Katwijk en Noordwijk. Op het moment van de alarmering was vrij weinig bekend over de surfer, waarna de bemanning besloot om zoekslagen te maken in het opgegeven gebied.

Na diverse zoekslagen samen met de Katwijkse Reddingsbrigade werd door de bemanning een surfer gelokaliseerd die duidelijk in de problemen was. De bemanning heeft de surfer direct aan boord van de reddingboot genomen samen met het materiaal wat hij bij zich had.

De surfer verklaarde dat zijn mast van zijn surfplank was gebroken, waarna hij geen kant meer op kon. Omdat de surfer geen noodsignalen bij zich droeg, kon hij geen alarm slaan. De surfer dreef uiteindelijk al een uur in het water, voordat hij pas werd gevonden door de reddingbootbemanning. De surfer vertelde aan de bemanning dat hij dol blij was dat hij de reddingboot zag verschijnen en dat hij gevonden werd.

De surfer is uiteindelijk op strand met het kusthulpverleningsvoertuig naar de surfvereniging terug gebracht.

Ook deze actie laat het belang van het bij zich dragen van noodsignalen weer zien! Het is voor iedere surfer van belang dat zij in geval van nood alarm kunnen slaan door bijvoorbeeld een handsfakkel. Mensen die vanaf het strand dit zien kunnen hierdoor de hulpdiensten waarschuwen, waarna de surfer tijdig gered kan worden.

De geredde surfer heeft aangegeven dat hij zeker een noodsignaal gaat aanschaffen.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.